Okulumuzda Koronavirüs Tedbirleri

SİVRİKAVAK ORTAOKULU

 

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

COVID-19'dan sorumlu bir okul yöneticisi görevlendirilecektir.(Müdür Yardımcısı M.Emre AYDEMİR)

» Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su ve deterjanla yapılacaktır.(Her cumartesi günü öğleden sonra )

» Okulumuzda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az %70 alkol içeren kolonya bulundurulacak. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları yerleştirilecektir.

» Okulumuzda en az 2 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenecektir.

» Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi istenecek ve öğrencilerin okula gönderilmemesi sağlanacaktır.

» Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar maske takacak ve maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulacaktır.

» Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılacaktır.

» Okullarda sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır.

» Okulun ilk haftasındaki başlangıç derslerinde öğrencilere COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecektir.

» Öğrenciler, öğretmenler ve diğer çalışanlar dinlenme alanlarında en az 1 metrelik sosyal mesafeyi koruyacak ve maske takmayı sürdürecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Altınözü Sivrikavak Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)