Okulumuzda İstiklal Marşı'nın Kabulü Coşkuyla Kutlandı!

Mehmet Akif Ersoy diyor ki ; Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdırmasın.

          İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz.

 

        Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız okunduktan sonra;

   

           Açılış konuşmasında Okul Müdürümüz Sayın Salih SEPİN; ‘’Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile geldiği marşımızı öğrenciler ile bir kez daha dile geldiği için gururluyuz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı’mız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.’’ Dedi.

       

             Daha sonra okulumuz öğrencileri Günün Anlam ve Önemini belirten yazılar, şiirlerle ve şarkılarla program devam etti.

        

           Program İstiklal Marşının kabul ediliş öyküsünün heyecanlı bir şekilde okunduktan sonra Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, okulumuzda yapılan İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyup Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andık. Dereceye giren öğrencilerimize Ödüllerini ve yarışmaya Katılım Belgeleri takdim edildikten sonra Okul Müdürümüz emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Battalgazi Yavuz Selim İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)