Okulumuzda İngilizce Sokağı ve Fen Laboratuvarı

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü KTS Programı kapsamında, İngilizce öğretmenlerimiz tarafından okulumuzun 3.kat koridorunda “English Street” “İngilizce Sokağı” oluşturuldu. Koridor duvarlarına ders kazanımlarına ait kelimelerin görselleri monte edilmiştir.

Gizil öğrenme olarak ifade edebileceğimiz “Peripheral Learning” sayesinde öğrencilerimiz, tenefüslerde koridorda dolaşırken bu görsellerdeki kelimeleri farkında olmadan öğrenebileceklerdir. 

Bunun yanında okullarda laboratuvarların kullanılması oldukça önemli bir yere sahiptir. Fen bilimlerindeki karmaşık ve soyut kavramların öğretilmesinde etkili bir yere sahiptir. Öğrencilerin fen bilimleri konularını yaparak, yaşayarak, uygulayarak, birebir etkinliklere katılarak daha iyi öğrenmelerini sağladığı gözlenmektedir.

Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu fen bilimleri öğretmenleri olarak bu bilinçten yola çıkarak derslerimizde okul laboratuvarımızı etkin olarak kullanmaktayız.

Laboratuvarımız öğretim materyalleri ve deney malzemeleri açısından zenginleştirmeye, eksik olan malzemeleri tespit ederek okul idaresi iş birliği ile kısa zamanda tamamlayacak çalışmalar yürütmekteyiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Güngören Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)