Okulumuzda İlköğretim Haftası ve 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü Öğrenci Velilerimizin De Katılımıyla Kutladık.

Okulumuzda İlköğretim Haftası, ve 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma  Günü öğrenci velilerimizin de katılımıyla  kutladık. Okul Müdürümüzün açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle etkinliğe devam edildi.

 

Kanunlara göre zorunlu ve ücretsiz olan ilköğretim, öğretimin temelini oluşturur. Ülkemizde ilköğretim 8 yıldır. 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul olmak üzere iki kademeden oluşur.

 Her yıl okulların açıldığı hafta ilköğretim haftası olarak kutlanır. Bu hafta içerisinde okullarda törenler düzenlenir. Bu tören ve konuşmalarda eğitimin önemi vurgulanarak ilköğretimin gerekliliği üzerinde durulur. Okuma yazmanın bireyin yaşamı ve eğitimi için ne kadar önemli olduğu anlatılır.

 Okullarda her öğrenciye Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmaları öğretilir. Bu amaca ulaşmanın temeli de ilköğretimden geçer. İşte ilköğretim haftasında bu konuya verilen önem vurgulanır. Öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesi sağlanır.

 Okuma yazma bilmek ilköğretimin temelidir. Günümüzde okur-yazar oranı geçmiş yıllara oranla oldukça fazla artmıştır. İlköğretim Haftası geldiğinde herkesin  çevresinde okuma- yazma bilmeyen varsa onları bilgilendirmesi gerekir.

         Hayattaki başarıların temelinde eğitim yatar. Eğitim olmadan hiçbir başarı yakalanamaz. Eğitimin temelinde ise ilköğretim vardır. Okullarımızda pek çok öğretmen ve idareci yurt genelinde etkili bir eğitimin gerçekleşmesi için canla başla çalışmaktadırlar. Bu eğitimciler ilköğretim haftasının kutlanması için de gerekli hazırlıkları yaparak okullarında programlar düzenlerler.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Merkezefendi Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)