Okulumuzda İki Ulusal Proje

Okulumuz Öğretmenlerinden Emel Kaymak Şahin'in de aralarında bulunduğu bir grup öğretmen tarafından Türkiye'deki okul öncesi kurumlarında yürütülen iki önemli proje sona erdi.

"MışGibi Orffoloji e-twinning Projesi" İle Çocuklar Hikâyelerin Ritmini Yakaladı.

                Türkiye'nin 5 farklı ilinden bir araya gelen 10 öğretmen tarafından uygulanmaya başlanan 'Mış Gibi Orffoloji' projesi  200'e yakın öğrencinin katılımıyla son buldu.

  Mayıs ayında son bulan projeye, 4-6 yaş gurubu öğrencileri katıldı. Kuruculuğunu Bursa Osmangazi Nermin Şankaya Anaokulu'ndan Emel Kaymak Şahin ve Bursa Emek Anaokulu'ndan Sevcan Akbalık'ın üstlendiği bu projede, hikayelerle çocukların zihinlerinde yeni kapılar açmak, zihin ve beden arasındaki bağlantıları şarkı söyleme, müzik aleti çalma, rol oynama ve karaktere girme gibi dramatik öğelerle destekleme gibi amaçlar hedeflendi.

  Projede "Orff-Schulwerk" yaklaşımı ile hikayeler üstünden çocukların ritim duygusunu ve sanatsal becerilerini geliştirme, empati kurabilme, özgüven kazanımı, iletişim kurabilme, aldığı rolü üstlenebilme, dayanışma, sorumluluk bilinci, sosyal duyarlılık ve bağımsızlık becerisi kazanma gibi yetkinliklerin geliştirilmesi hedeflenmiş. Ayrıca velilere de öğretilen web2 araçlarıyla çocukların  teknolojiyi yetişkin gözetiminde güvenli bir şekilde kullanabilmeleri amaçlanmış.

  Proje kurucularından Bursa Emek Anaokulu öğretmeni Sevcan Akbalık, günümüzde özellikle alfa kuşağı çocuklarının kitap okuma ve kitabı yorumlama becerilerinin çok azaldığını, bu nedenle nitelikli kitaplarla çocuklarımızı tanıştırmak gerektiğini, bu projede de özellikle kitaplar ile müziği birleştirerek çocukların zihinlerinde kalıcılığı arttırdıklarını ifade etti. Soyut olarak çocukların zihinlerinde canlanan hikâyelerin, Orff Schulwerk sürecinde seslere, oyuna, harekete, dile ve enstrümana dökülerek somut hale geldiğini; hikayelerle desteklenen Orff Schulwerk sürecinin, okul öncesinde eğlenceli, eğitici ve öğretici olan en kolay başlangıç noktası olduğunu ifade etti.

 Proje e-kitap için buraya tıklayınız

 Proje sergisi için buraya tıklayınız

 Proje şarkısı için buraya tıklayınız

"Miniklerle İz Bırakanlar" Projesi

              Bursa'da görev yapan iki gönüllü öğretmenin başlattığı "Miniklerle İz Bırakanlar" adlı proje ile ise eğitim sanatla buluştu.

              Bursa, Ankara ve İstanbul'da bulunan okullardan yaklaşık 200 öğrenciye ülkemizde iz bırakmış sanatçıları anlatmak ve bu değerleri anlatırken çeşitli etkinlikler ile desteklemek için proje süresince her ay değerli bir sanatçımız tanıtıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Nermin Şankaya Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)