Okulumuzda Gerçekleştirilen Sosyal Etkinliklerimiz. . .

      Okulumuzda farklı alanlarda gerçekleştirilen yarışmalar, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinliklerin kapsamı içindedir.  Ders dışı etkinlikler ile öğrencilerin hayata bakış açıları değişmekte, meslek seçimlerini dahi etkileyecek ek beceriler kazanmaları sağlanmaktadır. Ders dışı etkinliklere katılım ile lise, üniversite ve mesleki kariyer başarısı arasında olumlu bir ilişki olduğunu görmekteyiz. Ders dışı etkinlikler; öğrencilerin sorumluluk alma, girişimcilik, liderlik ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmekte; devamsızlıklarını düşürmekte ve onların yüksek eğitsel beklenti içinde olmalarını sağlamaktadır. Sosyal ve kültürel etkinliklerin sunduğu yaşam deneyimi fırsatları ele alındığında; öğrencilerin ilgi alanlarını genişlettiği, düşüncelerini ifade edip yeni fikirlerini deneme imkânı bulabildikleri görülmektedir. Böylece öğrenciler kendilerini daha iyi tanıma ve keşfetme olanağına da sahip olmaktadırlar.

Öğrencilerimizi hayata hazırlamada sadece akademik başarının yeterli olmadığı, sosyal ve kültürel alanda da gelişimlerinin önemli olduğu bilinciyle tüm zümrelerimizle kombin çalışma modelini uyguluyoruz. 

Okul idaresi tarafından öğrenci faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve sanatsal,sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi sağlanmaktadır.Okulumuzda ebru,ney,akıl ve zeka oyunları,tiyatro kursları devam etmektedir.Öğrenci motivasyonunu artırıcı gezi ve piknikler ,kahvaltılar ve yemekler düzenmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Tekkeköy Tekkeköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)