Okulumuzda Geleneksel “amin Alayı” Coşkusu
Okulumuzda, anasınıfı öğrencilerimizin okula ilk adımlarını kutlamak amacıyla geleneksel “Amin Alayı” töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Ana sınıfı öğretmenimiz Tuğba Kendirli tarafından hazırlanan programa, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Altınok, İlçe Müftümüz Sayın Akif Arıkmert, Köyümüz Muhtarı Sayın Ergün Akçay ve köyümüzün emekli imamı Sayın Mehmet Demirtaş katıldı.
Tören, okul bahçesinde yapılan karşılama ile başladı. Geleneksel kıyafetler giyen minik öğrenciler, ilahiler ve dualar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ardından okunan dua sırasında hep birlikte “Âmin” diyerek bu güzel geleneği yaşattılar.
Programın en renkli bölümlerinden biri ise velilerimizin hazırladığı Hacivat–Karagöz gösterisi oldu. Minikler, eğitici ve eğlenceli bu geleneksel gölge oyununu büyük bir ilgiyle izlediler.
Törenin sonunda, velilerimizin ikram ettiği Osmanlı şerbeti, lokum ve ev baklavası ile keyifli bir kutlama yapıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Renkli görüntülere sahne olan “Amin Alayı” töreni, hem öğrenciler hem de veliler için unutulmaz bir hatıra olarak hafızalarda yerini aldı.
Katılımlarıyla bizleri onurlandıran İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Altunok’a,
İlçe Müftümüz Sayın Akif Arıkmert’e, Köyümüz Muhtarı Ergün Akçay'a
manevi destekleri için emekli imamımız Mehmet Demirtaş’a,
programı hazırlayan ana sınıfı öğretmenimiz Tuğba Kendirli’ye
ve emeğiyle katkı sunan değerli ana sınıfı velilerimize gönülden teşekkür ederiz.
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.



















