Okulumuzda E - Twinning Günü Kutlandı

        Okulumuz İngilizce Öğretmeni Demet Yıldırım koordinatörlüğünde okulumuz öğrencileri ve Kocaeli Başiskele Gübretaş Ortaokulu, Sakarya Ali Altıparmak Ortaokulu, Sakarya Ali Altıparmak İmam Hatip Ortaokulu ve İspanya Ferrol CPR Plurilingue Jesus Maestro öğrencileri ile “Say No To Plastic Bags” ( Plastik Poşetlere Hayır De ) projesi yürütülmektedir.  

        Projenin amacı öğrencileri plastik poşetlerin doğaya zararları konusunda araştırma yapmaya yönlendirmek, bilinçlendirmek, soruna çözüm bulmaya çalışmak ve bu bilgileri paylaşmalarını sağlamak ve günlük hayatta plastik poşet kullanımını olabildiğince azaltmaya yönlendirmektir. Öğrenciler proje süresinde Padlet, Voki, Poster My Wall , Story Jumper, Emaze ve Spatial gibi çeşitli web 2.0 araçlarını kullanarak proje ile ilgili afiş, logo, hikaye oluşturma, İngilizce kendini tanıtma, sanal sergi hazırlama gibi çalışmalar da yapacaklarından teknoloji kullanımı konusunda gelişmeleri de sağlanacaktır. Projede her öğrenci kendisi  ya da ailesi için bir çanta üretecek ve alışverişlerinde plastik poşet kullanmak yerine ürettiği çantayı kullanacak, böylece bireysel olarak doğayı korumuş olacaktır.

        Proje sonunda tüm katılımcıların ortaklığı ile bir dijital hikaye oluşturulacak ve üretilen çantaların sanal sergisi yapılacaktır. 

 

Öğretim konuları : Sanat , Vatandaşlık, Çevre Eğitimi, El Sanatları, Girişimcilik

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Emirdağ Emirdağ Şehit Muhammet Tufan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)