Okulumuzda Dünya Uzay Haftası Etkinlikler Eşliğinde Kutlandı

Neil Armstrong'un cümlesinden esinlenen öğrencilerimizin uzay haftasında söylediği cümle "Sizin İçin Küçük Bir Adım Olabilir ama Bizim İçin Büyük Bir Adım." ile çoşkulu bir uzay haftası etkinliği gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için okulumuz öğretmenleri başkanlığında etkinlikler gerçekleştirilmektedir. 

DÜNYA UZAY HAFTASI

4 Ekim 1957' de Sputnik-1'in gönderilmesi, 10 Ekim 1967'de Dış Uzay Anlaşması'nın imzalanması dolayısıyla kabul edilen Dünya Uzay Haftası kutlamalarında ülkeler çeşitli etkinlikler gerçekleştirir.

Resim, şiir, kompozisyon yarışmaları, planetaryum gösterileri, gözlemler ve seminerler yapılarak,  insanları uzay seyahatlerinin başlangıcı ve önemi konusunda bilinçlendirmek, çocuklara astronomi ve uzay bilimi hakkında farkındalık sağlamak, uzay çalışmaları için teşvikte bulunmak, teknoloji, mühendislik ve matematik alanları için heyecan duymasını sağlamak bu haftanın kutlanmasındaki hedeflerdendir.

Bu kapsamda Şehit Hüseyin Arı Ortaokulu olarak Fen Bilgisi Öğretmenimiz Özge ÖZDEMİR'in büyük katkılarıyla Dünya Uzay Haftası öğrencilerin yaptıkları etkinliklerle kutlandı. Basit malzemeler kullanarak uzay ile ilgili fikirlerini ortaya koyan öğrenciler, hayal güçlerini bilim ve mühendislik dallarıyla birleştirdi. Eğlenerek öğrenmenin gerçekleştiği çalışmaların sonunda ortaya çıkan uzay ile ilgili ürünler sunuldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Salihli Yılmaz Kasabası Şehit Hüseyin Arı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)