Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı

·        4 Ekim 2022 tarihinde saat  11.30' da okulumuz da dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm okullarda deprem tatbikatı yapılmıştır.

·        İlimiz deprem riski bulunduran  bir bölgede olduğundan bu tatbikat olacaklara önceden önlem almamız ve yapılacakları öğrenmemiz açısından çok önem taşımaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu  tatbikatı son derece ciddiye alarak hareket etmişlerdir.

·        Tahliye esnasında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Geri dönme! Konuşma! Koşma! İtme! kavramlarının bilincinde olarak binayı zamanında tahliye etmişlerdir.

·        Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tatbikat sırasında sakin kalarak pencere, raf ,dolap gibi eşyalardan uzak, güvenli bir alanda veya sağlam bir nesnenin yanında durup bulunulan yerde çök-kapan-tutun hareketini yaparak deprem sırasında hayati önemi bulunan  "hayat üçgeni" oluşturmuşlardır .

·        Deprem sırasında olabilecek her türlü zararı en aza indirmeye çalıştığımız tatbikatımız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Güngören Mustafa Kemal Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)