Okulumuzda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" Yapıldı

'2022 Afet Tatbikatı Yılı' kapsamında gerçekleştirilen 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatında' öğrencilere deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildi.

7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye'deki tüm okullarda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı. '2022 Afet Tatbikatı Yılı' kapsamında gerçekleştirilen 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatında' öğrencilere deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildi.

Deprem senaryosu gereği, 11.30 sıralarında Kahta'da deprem meydana geldi. Senaryo gereği yapılan deprem sırasında okulda bulunan öğrenciler kendilerine gösterildiği gibi çök-kapan-tutun tekniğini uyguladı.

Sarsıntının geçmesinin ardından öğrenciler, öğretmenler kendilerine gösterildiği şekilde okulu terk ederek, toplanma alanında bir araya geldi.

Tatbikat sonrası Sivil Savunma Haftası programı yapılarak sona eren etkinlikte başta Derya ŞENGÜL öğretmenimize ve emeği geçen tüm öğretmenlre teşekkür ediyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Kahta Erikli Aktoprak İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)