Okulumuzda Demokrasi Şöleni

Okul Meclis Başkanlığı Seçimi Yapıldı. 

Yunus Emre Ortaokulu´nda; Demokrasi eğitimi kapsamında öğrencilerimize Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması  amacıyla okulumuzda okul meclis başkanı  seçimi  Okulumuz öğretmenleri  Ali YETİK ve Çağlar DEMİRCAN’ ın rehberliğinde yapıldı.

7 adayın yarıştığı seçimlerde öncelikli olarak adaylar kendi propagandalarını yaptılar. Yapılan seçim sonrasında 7/C sınıfından İSMAİL CAN KABATAŞ oyların çoğunu alarak okul meclis başkanı olmaya hak kazandı. 7/B sınıfından GİZEM YILMAZ ise Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçildi.  

             Okul Müdürü Nafiz ALPEROĞLU ise yaptığı açıklamada ; "Temsili demokrasinin birebir örneğini yaşayarak oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında etkin görev alan öğrencilerimizle, çalışmalarını büyük bir ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi kutluyor, tüm öğrenciler adına verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz." dedi. 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Yunus Emre Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)