Okulumuzda “bisiklet Dostu Okulda Güvenli Sürüş Teknikleri Kursumuz Başladı

               Okulumuzda “Bisiklet Dostu Okulda Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi Projesi “kapsamında Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bisiklet kursumuz başladı.

         Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi" ve "2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı" çerçevesinde, çocuklarda trafik güvenliği bilincinin oluşturulması, öğrencilere güvenli ve bilinçli bisiklet sürüş teknikleri eğitimi verilmesine yönelik proje Sakarya’nın da içinde bulunduğu 3 pilot ilde 30 okulda başlatıldı. Sakarya’nın ilçelerinde birer okulda proje hayata geçirildi. İlçemizde pilot olarak seçilen okulumuza Proje kapsamında bisiklet, koruyucu güvenlik ekipmanı ve kask verildi, Okul bahçesinde standartlara uygun bisiklet parkuru, bisiklet bakım istasyonu, bisiklet ve park alanı yaptırıldı ve böylece okulumuz bisiklet dostu okul unvanı kazanmış oldular. Bu projeyle sağlıklı yaşam, güvenli sürüş, çevre dostu ve trafik güvenliği bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Öğrencilere bisiklet antrenör liderliğinde güvenli ve bilinçli bisiklet sürüş teknikleri eğitimi verilirken, bisiklet ekipmanlarını tanıma, bakım, onarım gibi çözüm odaklı eğitimlerde verilmektedir.

          İlçemizde Bisiklet dostu okulumuzun pilot olarak seçilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER’e ve diğer tüm yetkililere teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Arifiye Kazım Karabekir İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)