Okulumuzda Bir Etwinning Projesi Daha!

TASARLA ÜRET OYNA

 Okulumuzun bilişim teknolojileri öğretmeninin yürüttüğü Tasarla Üret Oyna eTwinning projesiyle öğrencilerimizin evde kaliteli zaman geçirmeleri hedeflenmektedir.

Akıl ve zeka oyunları eğlenerek öğrenmeyi sağlayan, çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan  zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır.Karakter gelişimine de olumlu katkıları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zeka oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır.Bu amaçla çocukların zeka oyunlarını kendilerinin tasarlayıp çevresiyle oynadıkları ve  sosyalleşebildiği,  kendilerini daha iyi  ifade edebilecekleri bir proje planlandı.

Projenin Hedefleri

1-Projemizde bütüncül yaklaşım ile çocukların tüm gelişim alanlarına katkı sağlamak, yaratıcılık ve problem çözme gibi becerilerini geliştirmek.

2-Çocukları bilgisayar oyunları ve zararlı televizyon programlarından uzaklaştırıp kendi üretip tasarladıkları zeka oyunlarıyla verimli zaman geçirmelerini sağlamak.

3-Elimizde maliyetsiz malzemeleri değerlendirerek üretime geçmelerini ve kendilerini keşfetmelerini sağlamak

4-Her güzel şeyin sadece para ile alınamayacağını kendi üretimi olan ürünlerinde değerli olduğunu hissettirmek.

5-Elimizde bulunan birkaç materyal ile kalıcı etkinlikler yapabileceğini algılamasını sağlamak.

6-Çevre ile temasa geçmelerini sağlayarak zeka ve iletişim üzerinde olumlu etkiler yaratmak.

7-Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırmasını sağlamak.

8-Çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı bireyler olmasını sağlamak.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Denizli Beyağaç Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)