Okulumuzda 3 Aralık Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdik

 

 

1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile bazı nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşılaşan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Bu amaçla Refet Bele İlkokulu olarak; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, Belirli Gün ve Haftalar Programı kapsamında “Sosyal sorumluluk ve toplumsal bilince katkı sunmak amacıyla” etkinlik gerçekleştirtik. Farkındalık çalışmaları ile öğrencilerimizin; yetersizlik, engel, engellilik gibi hususlarda doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Bu kapsamda okulumuzda; 5 Aralık 2023 tarihinde, saat 11.00-13.00’da  başlayan “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” Milli Sporcu Paralimpik Atıcılık Türkiye Şampiyonu Hakan ABAKAY’ ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, şiirler okundu. Okulun tamamı 'Engelsiz Hayat' şarkısını seslendirdi. 

 “Hoş geldin, Şampiyon!” tezahüratlarıyla konuşmasına başlayan Hakan ABAKAY: okul idaresine, öğretmenlere ve öğrencilere program için teşekkür ederek sözlerine başladı.

 Toplumda engelli bireylerin kabul görmesi için toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. Bu amaçla engellilerin hayatı herkes gibi rahat yaşayabilmeleri onlara yönelik engellerin ortadan kaldırılması engellilerin beklentileri olduğunu belirtti. Bunun gerçekleşmesi ise toplumun ortak çabasına bağlı olduğunu söyleyen ABAKAY, toplumu eğiten öğretmenlerimize saygı duyularak ve gelecek nesil olan öğrencilerin çabalarıyla yarınlardan ümitli olduğunu ifade etti. Kendi hayat hikâyesinden verdiği örneklerle sporda başarılı olmak için kendisinin başarıya inanarak pes etmeden sabırla, mücadeleyle başarı merdivenini çıktığını söyleyen Milli Sporcu, "Siz öğrenciler de her türlü zorluklara rağmen yılmadan çalışmalısınız" dedi.

Okul Müdürü Ahmet BAYRAKTAR; Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Milli Takım Oyuncusu, Türkiye Şampiyonu Hakan ABAKAY’ a çok yoğun programına rağmen davetimizi kırmayarak okulumuza geldiği için teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Mamak Refet Bele İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)