Okulumuzda 15 Temmuz Zaferi Kutlandı Şehitlerimiz Yad Edildi

 

 

Ankara Yenimahalle Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktası olan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi, 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında etkinliklerle kutlandı.

Okulumuzda okulların açıldığı gün ilk dersimizin konusu 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi anma üzerine oldu."15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatıldı. EBA´da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma konulu videolar izletildi. Okulumuzda öğrencilerimiz tarafından şehitlerimiz için Yasin-i Şerifler okundu.

Okulumuz bahçesinde "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak şekilde tören yapıldı. Törende şehitlerimiz için okunan Yasin-i Şerifler için dua yapıldı. Öğrencilerimizin şiir ve konuşmaları yer aldı. Programın sonunda, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sine vizyon gösterisinde 15 Temmuz gecesi yaşananlar anlatıldı. Ve hazırlanan görsel sunumlarla Türk milletinin darbecilerin önüne geçerek demokrasiye sahip çıkıldığı mesajı verildi. Okulumuza yeni kayıt yaptıran 5. sınıf şubelerimiz ile Karşıyaka Mezarlığı’na “15 Temmuz Şehitliği” ziyareti yapıldı. Ziyaretimiz esnasında öğrencilerimizin duygulandığı anlar oldu.

 

15 Temmuz Demokrasi Zaferi etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Türkçe Öğretmenleri tarafından “Şehidime Mektup” yarışması düzenlendi. Yine Türkçe Öğretmenlerimiz tarafından. “Şehitlerimiz İçin Okuyorum” şiir dinletisi yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Emeği geçen öğretmen, öğrenci, idareci ve okul servisi çalışanlarından Allah razı olsun.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)