Okulumuzda "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" Programı Yapıldı

15 Temmuz, Türk Milletinin zor zamanlarda bir ve beraber olma refleksinin hâlâ çok canlı olduğunun bir göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizde demokrasi, insan hakları, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik, yurt bilinci gibi kavramların daha iyi anlaşılması adına "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" Programı yapıldı. 

Açılış Törenimiz 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı´yla başladı.  Okulumuz öğrencisi Eyüp KARAKAYA tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve sonrasında aziz şehitlerimizin ruhları için dualar edildi. Programda öğrencilerimizin şiir ve konuşmaları yer aldı. Programın sonunda, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterisinde 15 Temmuz gecesi yaşananlar anlatıldı. Hazırlanan görsel sunumlarla Türk milletinin darbecilerin önüne geçerek demokrasiye sahip çıkıldığı mesajı verildi.

Öğrencilerimizde demokrasi, insan hakları, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik, yurt bilinci gibi kavramların daha iyi anlaşılması adına yıl boyunca 15 Temmuz Demokrasi Zaferi etkinlikleri yapılacak ve derslerimizde işlenecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Pendik Faruk Demirbağ Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)