Okulumuzda 12 Mart İstiklÂl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Yapıldı .

 Okulumuzda düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u anma günü,  öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle  kutlandı.

           Programa, Sayın Kaymakamımız Mustafa Duruk, Belediye Başkan Vekili, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Dairi Amirleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Okul Müdürleri ve Öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimiz katıldılar.

           Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda  Marşımızın yazıldığı döneme dikkat çekilerek Marşımızın yazılış süreci ve  Mehmet Akif’in şahsiyeti hakkında  bilgi verildi.

          İstiklal Marşını Türk Milletine kazandıran büyük şair Mehmet Akif Ersoy’ u ve yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anıyor ve programa emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve edebi kişiliğini açıklandı. Öğrencilerimiz hazırladıkları oratoryo ile İstiklal Marşımızın yazılış sürecini açıkladılar. İlçemizde düzenlenen İstiklal Marşı´nı okuma yarışmasında derece olan öğrencilere belgeleri verildi.

           Programa emeği geçen öğretmenlerimiz Hanife TÜFEK´e,Ahmet GÜLER´e, Yaşar KENEZ´ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Ladik Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)