Okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni Yapıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk´ü gururla anıyoruz.

Okulumuzda bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü anma töreni yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 79. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Ulu Önder´in Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Törenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşşekür ederiz.

Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşıyacaktır.

Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

Benim, Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.

Pekala bilirsiniz ki benim bütün hayatımda bu ana kadar güttüğüm gaye, hiçbir vakit kişisel olmamıştır. Her ne düşünmüş ve her neye girişmiş isem, daima memleketin, milletin ve ordunun adına ve menfaatine olmuştur. Hiçbir zaman şahsımın üstünlüğünü ve sivrilmemi göz önüne almamışımdır.

Ben, gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Mümine Hatun Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)