Okulumuza Yatılı Olarak Kayıt Yaptırmak İsteyen Kız Öğrencilerden İstenen Belgeler

Okulumuza Yeni Kayıt Olan Yatılı Kız Öğrenclerimiz

2019-2020 Eğitim Öğretim yilinda Okulumuza yeni kayit olan yatili kiz öğrencilerimizin beraberinde getirmesi gerekli olan evraklar aşağıdadır. 

1-iki adet vesikalık fotoğraf 

2-Aile nüfus kayıt örneği 

3-Ailenin gelir tespit durumunu gosteren ek-1 belgesi (ilgili kuruma onaylattırılmış) (AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ÇIKTI ALINABİLİR) 

4 - Sağlık ocaklarından alınanlar da geçerli olmak üzere sağlık raporu.

NOT: EK1 AŞAIĞDADIR : ( AYRICA OKULUMUZDAN DA TEMİN EDİLEBİLİR)

 

 

YATILI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN;

AİLE DURUM BELGESİ   (EK-1)'İN DOLDURULMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

 

  1. İlköğretimde Parasız Yatılı olarak öğrenim görenler EK-1 düzenlemeyecekler, sadece mezun olduğu okuldan PARASIZ YATILI olduğunu belgelendiren resmi yazı alacaklardır.
  2. İlköğretimde BURSLU olarak öğrenim görenler EK-1 Aile Durum Belgesini düzenleyecek, önceden BURSLU olduğuna dair resmi yazıyı, mezun olduğu okuldan alarak EK-1'e ekleyeceklerdir.
  3. 3.       Anne veya babası öğretmen olup, görev yaptığı yerde çocuğunun devam edeceği lise tür ve düzeyinde resmi okul bulunmadığını resmi olarak belgelendirenler, Görev Yeri Belgesi ve İkametgâh Belgesi de verecek, EK-1 Aile Durum Belgesi düzenlemeyecektir.

EK-1   D Ü Z E N L E N İ R K E N !!! ;

  1. 1.       Ailenin gelirinin tespitinde ailenin 2018 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
  2. Maaşlı velilerimiz, eşi çalışıyorsa eşi ile birlikte  2018yılına ait bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi,muhasebe birimi veya ilgili kişi ,kurum ve kuruluşlardan alınacak 2018 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belgeyi
  3. Emekli olup 3'er aylık dilimlerde maaş alıyorsanız, 2018yılına ait  ilgili banka şubesinden alınan 2018 yılındaki Maaş Durumunuzu ve toplam gelirinizi gösterir resmi yazıyı,
  4. Kendiniz maaşlı olup, eşiniz çalışmıyorsa 2018 yılına ait TEDAVİ BEYANNAMENİZ ve AYRINTILI MAAŞ BORDROSUNDA aile yardımı aldığı belgelendirilecek.
  5. Serbest Meslek sahibi iseniz SSK, Emekli Sandığı ve Bağ kur'dan emekli olmadığınıza dair resmi yazıyı,
  6. Serbest Meslek sahibi olup, eşiniz çalışmıyorsa BAĞKUR-SSK ve EMEKLİ SANDIĞI'NDAN eşinizin kaydı olmadığına dair resmi yazıyı,
  7. Serbest Meslek sahibi iseniz VERGİ LEVHANIZIN FOTOKOPİSİNİ belgelerinize ekleyiniz ve aylık gelirinizin tespitini Pansiyon Müdür Yardımcısına kontrol ettiriniz. Hem emekli hem de serbest Meslek sahibi iseniz, emekliliğinizi aylık gelir kısmına, vergi levhasından gözükecek geliri ailenin diğer gelirleri bölümüne işleyiniz.(Özel muayenesi olan Doktor vs. aynı işlemi yapacaktır.) Serbest meslek sahipleri Ticari Gelir Bildirim Belgesi de ekleyeceklerdir.
  8. Köyde çiftçi iseniz aylık gelirinizi tespit edip EK-1 belgesini Köy Muhtarına onaylatınız.
  9. Nüfus kayıt Örneği Nüfus Müdürlüğünden alınacak, evli olmayıp, 18 yaşını geçmiş erkek çocuklar öğrenci iseler ÖĞRENCİ BELGESİ eklenecektir, öğrenci değil iseler değerlendirmeye alınmayacak.
  10. Yasal olarak bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin MAHKEME KARARLARINI ve  TEDAVİ YARDIM BEYANNAMENİZ' onaylı fotokopileri eklenecektir.
  11. EK-1 Aile Durum Belgesi mutlaka onaylatılacaktır. Çalışmayanlar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla (SSK-BAĞKUR-EMEKLİ SANDIĞI) EK-1'i Mahalle Muhtarına, çiftçi geliri olanlar Köy /mahalle muhtarına, ücretliler ve maaşlılar çalıştıkları kuruma onaylatacaklardır. Bankadan emekli maaşı alanlar ilgili banka şubesine, serbest meslek sahipleri bağlı oldukları vergi dairesine onaylatıp mühürleteceklerdir.
  12. Ailede kişi başına düşen yıllık gelir yönetmelikte belirlenen miktardan yüksek olursa parasız yatılı olamayacak , öğrenciniz öğrenimine PARALI YATILI olarak devam edecek, ekteki plan dâhilinde pansiyon taksitini yatıracaktır.
  13. Paralı yatılı olarak öğrenim görmek isteyenler EK-1 ve ilgili belgeleri doldurmayacaklardır.  
  14. Ailenizin maaş, ek ders ücreti, kira, Köy geliri gibi diğer gelirleri EK-1 de ilgili kısımlara işleyiniz.
  15. Belgelerin tamamı resmi olup, özenle ve dikkatle belirtilen esaslara göre düzenleyiniz.

  NOT: EK1 AŞAĞIDADIR. AYRICA OKULUMUZDAN DA TEMİN EDİLEBİLİR

  

NOT: Yanlış bilgi ve onay ve yalan beyanda bulunulması veliyi ve beyanı onaylayanı suçlu duruma düşüreceği gibi  çocuğunuzun PARALI / PARASIZ durumunu etkileyecektir.DİĞER KAYIT BELGELERİ OKULUMUZDAN ALINACAKTIR.

 EK:1

PARASIZ YATILI VEYA BURSLU OLARAK ÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAME

 

Adı Soyadı

 

 

Öğrenciye yakınlık derecesi

 

 

Ö  ĞR E N C İ

 

 

V E L İ S İ Nİ N

İşi ve işyeri

 

Aylık geliri

(Serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası ile resmi makamlardan;vergi dairesi, kurum saymanlığı ve diğer yetkili kurumlardan alınacak maaş bordrosu gibi belgeler eklenecektir.)

(Kamuda çalışıyor ise; resmi makamlardan, kurum saymanlığı ve diğer yetkili kurumlardan alınacak maaş bordrosu örneği)

 

Eşi çalışıyor ise işi ve aylık kazancı

(Resmi makamlardan; Vergi dairesi, kurum saymanlığı ve diğer yetkili kurumlardan alınacak maaş bordrosu gibi belgeler eklenecektir)

 

Ailenin diğer gelirleri

 

Ailenin yıllık gelir toplamı ( NET)

 

Aile reisinin bakmakla yükümlü olduğu fertlerin sayısı ve yakınlık dereceleri. (Fertler açık olarak yazılacak, aile nüfus kayıt örneği,  tedavi yardım beyannamesi  ile sağlık karnesi veya mahkeme  kararı örneğieklenecektir.)

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Reşadiye Sebahat - İsmet Erdem Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)