Okulumuza 1. Sınıf ve Anasınıfına Kayıt Yaptıracak Öğrenci Velilerinin Dikkatine!

OKULUMUZA 1. SINIF ve ANASINIFINA KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİ VELİLERİNİN DİKKATİNE!


1.SINIF KAYITLARI


            2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Sınıf öğrenci kayıtları  Okul Müdürü Rasim ÖZDEMİR ve Müdür Yardımcısı Fatma VURAL tarafından yapılacaktır.


           1.Sınıflarımıza yalnızca Kayıt Bölgemizde ikamet eden öğrenciler kaydedilecektir. İlçe Nüfus Müdürlüğü, Mahalle Muhtarlıkları ve okulumuz tarafından yapılacak tespitler sonucunda gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen öğrencilerin kayıtları iptal edilerek, velileri hakkında yasal işlem yapılacaktır. 


       Kayıtlar e-okul üzerinden yapılmakta olup kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temmuz Ayı içinde oluşturulmaktadır. Kayıt sırasında kesinlikle BAĞIŞ alınmamaktadır.


            1.Sınıf öğrencilerinin şubeleri ve o şubeyi okutacak olan öğretmen  KUR'A YOLUYLA belirlenecektir.


            Kayıt Sorgulama: Kayıtlar başladığı zaman, çocuğunuzun hangi okula kayıt yaptıracağını aşağıdaki linke, çocuğunuz ile ilgili bilgileri girerek öğrenebilirsiniz. 


             https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx


OKULÖNCESİ  (ANASINIFI) KAYITLARI


             Anasınıfları kayıtları 18 Temmuz 2022  tarihinde başlayacaktır. Anasınıflarına Okulumuz Kayıt Bölgesinde bulunan 60-65 Aylık ve seneye 1. sınıfa zorunlu kayıt olması gereken çocukların ön kayıtları yapılacaktır.(2017 doğumlu öğrenciler) 


            Anasınıfı ücreti aylık 50 TL olup 9 ay ödenecektir. (Toplam 450 TL)


            Anasınıfı  kayıtları Okul Müdürü Rasim ÖZDEMİR ve Müdür Yardımcısı Fatma VURAL tarafından yapılmaktadır.


ANASINIFI KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:


1.Başvuru Formları (Okuldan verilecektir)


2.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi


           Okulumuzda anasınıfımızlarımızın 2 tanesi normal ve 1 tanesi öğleci olmak üzere 3 şube olarak hizmet vermektedir. Okul öncesi eğitim kurumuna kayıtlar, ilköğretim kurumları kayıtları ile birlikte temmuzda başlar. İki aşamada kayıt yapılmakta olup belirtilen tarihlerde mutlaka ön kayıt müracaatında bulunulması gerekmektedir. Ön kayıt bittikten sonra kurulan komisyon tarafından kura çekilerek kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirlenmekte ve kesin kayıt tarihlerinde de bu öğrencilerin kayıtları yapılmaktadır. Kesin kayıt hakkı kazanıp belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayanların yerine yedek listeden sırayla kayıt yapılmaktadır. Kayıtlarla ilgili duyurular, web sayfamızdan ve panolarımızdan takip edilebilir. 


            Devam-Devamsızlık: Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde belirtilen süre içinde ücretleri yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.


            Ücret: Anasınıfı ücretlidir.Ücretler aylık, dönemlik ya da toplu olarak yatırılabilmektedir. Ücretler, her eğitim-öğretim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Buna göre, okulumuz tarafından belirlenen ücretler veli tarafından her ayın 15 ile 25 i arasında  okula ait banka hesap numarasına yatırılıp, dekontu okul yönetimine verilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Pazarcık Narlı 26 Ocak İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)