Okulumuz Tarafından Hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma İlçe Programı Büyük Beğeni Aldı

Okulumuz hazırlamış olduğu 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı Havran Kültür Merkezinde yapıldı. Törene Havran Kaymakamı Sayın Enver ÖZDERİN, Belediye Başkanı Emin ERSOY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf SÖBÜOĞLU, ilçe protokolü, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hatice Çiğdem ÇAM günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Program okunan şiir, sergilenen tiyatro ve oratoryo çalışmalarıyla devam etti. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın ortaya çıkışını anlatan kısa film izleyenlerde büyük ilgi uyandırdı.

Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" ve lise öğrencileri arasında düzenlediği "Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet temalı Şiir Yazma Yarışması"nda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllerini aldılar. Yarışmalarda 1. olan öğrencilerimiz ödüllerini Havran Kaymakamı Sayın Enver ÖZDERİN'in ellerinden, 2. Olan öğrencilerimiz ödüllerini Belediye Başkanı Emin ERSOY'un ellerinden alırken 3.olan öğrencilerimiz ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf SÖBÜOĞLU'nun ellerinden aldılar. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. Program çıkışında okulumuz Resim öğretmeni Selcen GÜNEŞ koordinesinde öğrencilerin hazırlamış oldukları sanat sergisi de ziyaret edildi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen okulumuz öğretmenleri Esvet YILMAZ'a, Şahika Erkoç KURTULUŞ'a, Esra CURA'ya, İlknur ARAS'a, Beyhan DURMUŞ'a, Esra TEKİN'e, Murat AYAN'a ve öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Havran Havran Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)