Okulumuz Ortak Sınavlar Konu Soru Dağılım Tabloları ve Sınav Tarihleri

28 Eylül 2023 tarihlerinde yapılan İl alan/zümre başkanları toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. döneminde okulumuzda uygulanacak olan yazılı sınavlara ait konu/soru dağılım tabloları ve senaryolar hakkında bilgi vermek amacıyla bu sayfa oluşturulmuştur.

      Millî Eğitim Bakanlığının 09.09.2023 tarihinde yayınlanan  Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavların yapılacağı belirtilmiştir. Bu kapsamda Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda 6. sınıf Türkçe ve Matematik derslerinin, 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinin 1. dönem 2. sınavları ile 2. dönem 1. sınavlarının Bakanlığımız tarafından ülke genelinde ortak olarak yapılacağı duyurulmuştur. Bu sınavların konu soru dağılım tabloları Bakanlığımız tarafından yayınlanmıştır.

     Ayrıca Samsun İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu'nda alınan karar gereği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda Samsun ilinde  7. sınıf Sosyal Bilgiler dersinin ve 9. sınıf Coğrafya dersinin 1. dönem 2. sınavları Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde ortak olarak yapılması kararlaştırılmıştır.

     Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre konu soru dağılım tabloları; öğretim yılı başında her sınav için il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturularak, tüm okul ve öğrencilerle paylaşılmıştır. Bu doğrultuda Samsun Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ve il sınıf/alan zümreleri tarafından tüm zorunlu derslerin konu soru dağılım tabloları hazırlanmıştır. Konu soru dağılım tabloları, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için her sınavda hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağının önceden öğrencilere bildirildiği tablolardır. Okulumuz öğretmenlerinin konu/soru dağılım tablolarında belirtilen örnek senaryolardan öğrencilerimiz için uygun olarak seçtikleri ve yapılacak sınavlarda birebir uygulanacak olan senaryolara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Kamuoyuna saygılarımızla...

 

5.Sınıf

 

6.Sınıf

 

7.Sınıf

 

8.Sınıf

Türkçe

 

Türkçe

 

Türkçe

 

Türkçe

Matematik

 

Matematik

 

Matematik

 

Matematik

Fen Bilimleri

 

Fen Bilimleri

 

Fen Bilimleri

 

Fen Bilimleri

Sosyal Bilgiler

 

Sosyal Bilgiler

 

Sosyal Bilgiler

 

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

İngilizce

 

İngilizce

 

İngilizce

 

İngilizce

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

 

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

 

 

 

 

    

 

Okulumuzda yapılacak 1. dönem 1. ortak sınavların tarihleri ise şu şekilde olacaktır : 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Çarşamba Kabaceviz Yenimahalle Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)