Okulumuz Öğretmen ve Öğrencilerinin Katılımı İle Amasya Nevşehir Bölgesine Gezi Düzenlendi.

Okulumuz, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bu yıl Öğretmenlerin ve öğrencilerinin katılımı ile Amasya Nevşehir illerini kapsayan bir gezi düzenledi. Bu gezinin, okul bünyesinde katılımın yoğunluğu ve il dışına düzenlenen ilk gezi Olması sebebiyle taşıdığı anlam çok büyüktü.

           Gezimizin ilk durağı Şehzadeler şehri Amasya oldu. Amasya’nın tarihi evleri, kral mezarları, Aşıklar Müzesi ve Elbette ki Ferhat ile Şirin. Amasya şehri tarih bilincinin gelişimi ve insan sevgisinin ulaşabildiği üst sınırlarını gözler önüne sermesi açısından gerçekten insanı farklı boyutlara taşıyor.

            Gezimizin ikinci durağı Nevşehir idi. Kapadokya, Peri Bacaları, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Narlı Göl ve Ihlara Vadisi. Masallar diyarında geziyormuş izlenimini veren Nevşehir ili gezildi. İnsanların karşılaştıkları iklim şartlarının zorluklarına ve olumsuz çevresel etmenlere karşı tabiatın onlara sunduğu imkanları kendi menfaatlerine uygun şekilde nasıl kullandıklarının bir nevi en net izleme alanıydı. Dünyanın en uzak bölgelerinden gelen ziyaretçilerin çokluğu, tarihi mirasa sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu gösteren en canlı belgeydi. Gezi süresinin kısa olmasının verdiği yorgunluk, görülen güzelliklerle unutuluyor adeta.

            Gezimizin düzenlenmesine katkısını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Eynesil Eynesil Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)