Okulumuz Harezmi Eğitim Modeli Programının Pilot Okulu Oldu

HAREZMİ EĞİTİM MODELİNDE PİLOT OKUL SEÇİLDİK

 

Bakanlığın yürüttüğü Harezmi Eğitim Modelinde pilot okul olarak seçildik. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ülke genelinde 27 pilot il ve 114 okulla birlikte ilkokul kademesinden 2grup; ortaokul kademesinden 1 grup olarak yer aldık. Bugün başlanılan derslerle 12 hafta boyunca gönüllü öğrenciler Harezmi öğretmenleriyle eğitim alacaklar. 

 

Hârezmî eğitim modeli ile öğrencilerimizin öğretmen rehberliğinde hayatın içinden sorunlara çözüm önerileri getirebilmeleri için bilgisayarsız, blok veya metin tabanlı programlama, robotik, oyun yapay zekâ programlama araçlarını kullanabilmelerini sağlamak ve böylece ülke menfaatlerine uygun bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2-A, 3-A ve 3-C sınıflarında eğitim gören gönüllü öğrencilerimizle  Harezmi Eğitim Modeli Programının 1.grubu  birinci aşaması ile eğitime bugün başladı. 

Önce tanışma oyunları ile eğitime ısınma çalışmaları yapıldı. Ardından Harezmi kimdir, eğitimde önemi nedir konularında anlatımlar gerçekleştirildi. Öğrencilere bu eğitimde ne öğrenmek istiyorsunuz, beklentileriniz neler soruları yöneltildi.

 Emeği geçen Murat, Zinnet  ve Osman hocalarımıza teşekkür ediyoruz. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum İskilip Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)