Okulumuz E - Twınnıg Projesi ''Rtim Köprüsü''

Özel gereksinimli çocuklar da tıpkı normal gelişim gösteren diğer akranları gibi belli başlı bazı müzikal yeteneklerle dünyaya gelirler. Özel gereksinimli çocuklarla yapılacak olan müzik etkinlikleri bu çocukların sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmakla birlikte, sözel ve iletişimsel becerilerinin de gelişmesini sağlamaktadır.

Bu projede amacımız ülkemizin ve uluslararası okulların bu alanda tanı almış özel gereksinimli öğrencileriyle basit düzeyde müzik aletleri geliştirmek ve geliştirilen müzik aletleriyle orff destekli ritim çalışmaları yapmaktır. Bu projede yer alan çocukların geliştirdikleri müzik aletleri ve oluşturdukları ritimle çocuğun tüm gelişim alanlarına olumlu etki ederek, aynı düzeydeki çocuklarla beraber ortak bir eser oluşturmak da ikinci hedefimizdir.

Azerbaycan, Portekiz, Romanya bu projede yurtdışı ortaklarımızdır. Türkiye'deki ortaklarımız ise Ankara'dan 2 okul, Antalya'dan 2 okul, Çorum, Niğde, Yozgat, İstanbul, Ordu/Fatsa, Artvin /Arhavi'dendir.

Projemizin  6 ay sürmesi hedeflenmektedir. Mehmet Ulucan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu olarak okulumuzdan 2 öğrencimiz bu projede yer almaktadır.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Mehmet Ulucan Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)