Okulumuz "Çevre Dostu 1. 000 Okul Projesi" Kapsamına Alınmıştır

Okulumuz "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" Kapsamında Pilot Okullardan Birisi Olmuştur.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında, okullarda başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların katkılarıyla sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerjinin ve kaynakların verimli kullanılması konularında projeler hazırlamak üzere çalışmalarını başlattı. Hazırlanan projeler ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesi ve okulların örnek teşkil etmesi amacıyla öncelikle İzmir'de bulunan 30 ilçeden 30 pilot okul belirlendi.

 

Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile proje kapsamında yapılacak çalışmaların bazıları şöyle belirlendi: sensörlü lambaların uygulanması, tüm bataryaların fotoselli bataryalar ile değiştirilmesi, tüm aydınlatmaların LED aydınlatmalar ile değiştirilmesi, yağmur suyunun depolanarak bahçe sulanmasında kullanımı amacıyla sistem kurulması, kompanzasyon panosu kontrolü ve gerekli olduğu takdirde kompanzasyon panolarının iyileştirilmesi, elektrik, su, doğalgaz kullanımların anlık olarak izlenebilmesi için gösterge paneli kurulması, ısıtma kazan sistemi dönüşümü, güneş Enerji Santrallerinin (GES) uygulanması.

 

Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında öncelikle öğrencilerin ve tüm eğitim paydaşlarının çevre konusunda duyarlılığını arttırmaya yönelik duyuru, yarışma, seminer, atölye çalışmaları planlanıyor. Proje kapsamında belirlenen 30 pilot okulda gerçekleştirilen çalışmaların İzmir'de bulunan tüm okullara yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

Bu hedefler doğrultusunda yapılacak faaliyetler açısından belirlenen ilçemiz pilot okulu Rasih Kirazoğlu İlkokulu olup; okulumuz öğretmen, öğrenci, veli ve tüm personelimiz paydaşlığında; proje faaliyetleri ve projenin yaygınlaştırılması için üzerimize düşeni yapmak üzere faaliyetlere başladık.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Tire Rasih Kirazoğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)