Okulumuz Bilişim Festivalinde

 

Batman Üniversitesi, 19-22 Ekim 2023 tarihleri arasında "Siber Güvenlik, Blok Zincir Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm" ana temalarıyla Bilişim Festivali (IFEST2023)'ne ev sahipliği yaptı. Festivale, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından 10.000'den fazla katılımcı katıldı.

Festival kapsamında Bilişim Fuarı, Bilişim Teknolojileri Konferansları, Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2023), Kamu Bilişim Çalıştayı, Bilişim Akademisi, dene-yap atölye çalışmaları, ödül törenleri ve sosyal etkinlikler yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, festivalin Batman Üniversitesi için önemli bir organizasyon olduğunu ve üniversitenin bilim dünyasına katkılarının artması için çabalarını arttırarak devam edeceğini belirtti.

Okulumuz öğrencileri, Batman Üniversitesinin hazırladığı araçlarla festival alanına götürlüdü. Festivalde, merak uyandıran projeler, çeşitli çekilişler ve konferanslar yer aldı. Bu festival, bilimsel gelişmelerden haberdar olmak ve gelecekteki mesleklerini seçerken, bu alanları da gözden geçirmeleri açısından bayağı faydası olacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Batman Merkez Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)