Okulumuz 7a Sınıfı Öğrencilerinin E - Twinging Projesi: Susmuyorum Çünkü Susuyorum

Proje Ne Hakkında

Suyun vazgeçilmezliğinin, attığı her adımda farkında olan birey, suyun bir savaş vesilesi olmasını engelleyecektir. Okul aktörlerinin(öğretmen, öğrenci, veli ve okul çalışanları) su kaynaklarının korunması ve doğru tüketim alışkanlığı kazanması, okul özelinde kalmayarak temaslı bulunulan yakın çevreden hareketle çok sayıda bireye ulaşabilecektir. Su ayak izi kavramının çarpıcı etkisi, su kaynaklarının korunması ve duyarlı tüketim bilinci kazandırılmasında destekleyici olacaktır. Su özelinde geliştirilen bu proje ile özellikle çocukların bireysel çabaları ile fark oluşturabileceklerini deneyimlemesi, bu deneyimin özgüven geliştirmesine destek olacağı düşünülmüştür.  

Hedeflerimiz Neler

• Su kaynaklarını tanımak
• Su kaynaklarının kirleticilerinin farkına varmak
• Su kaynaklarının korunması için gerekli önlemleri bilmek
• Su ayak izi bilincini geliştirmek
• Geri dönüşüm bilinciyle "Dünya Su Günü" nü kutlamak
• Öğrencilerin web 2. 0 araçlarını kullanarak dijital yetkinliklerini arttırmak, öğrenmelerini keyifli kılmak
• Proje etkinlikleri ile Su okur yazarlığı becerisine ulaşmış olan tüm katılımcıların çevresinde farkındalık oluşturmasını sağlamak
• Bireysel çaba ile fark yaratılabileceği inancına ulaşmak

Neler Yapacağız 

Projemiz 1 Mart 2022 tarihi ile 10 Mayıs 2022 tarihi arasında uygulanacaktır. Her ay belirlenen etkinliklere uygun olarak görev dağılımı yapılıp proje ortakları ile etkileşimli bir şekilde çalışılacaktır. Her ay toplantılar düzenlenip bilgi alış verişi yapılacaktır. Her ay bir web 2.0 aracı öğrencilere öğretilerek belirlenen etkinliklerde bu web 2.0 aracı kullanılacaktır. Farklı okullarla karma ekipler kurulup iş birliği sağlanacaktır. Her etkinlikte öğrencilerin aktif katılımı sağlanacaktır.

Proje Çıktılarımız Neler

Bu proje sonucunda oluşturulacak ortak ürün olan poster ve her okulun kendisinin hazırlayacağı dev afiş ile yer alan tüm okul aktörlerinde kalıcı bir su bilinci oluşmasını edindikleri bilginin yakın ve uzak çevrelerine iletilmesinde istekli olmalarını sağlamak bireysel çabaları ile özgüven edinerek fark oluşturulabileceğine inanmak.

 

Proje kapsamında okulumuzda ve proje ortağı diğer okullarda yapılan çalışmaları aşağıda bağlantısını paylaştığımız "sanal sergimizden" inceleyebilirsiniz.

https://www.artsteps.com/view/626b8e35df55f45a18c67769?currentUser

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Gölbaşı İncek T. E. K. Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)