Okulumuz 3/b Sınıfından Kutunun İçinde En Sevdiğim Öğrencinin Resmi Var Etkinliği

3/B sınıfı öğretmenimiz tarafından çocukların önyargılarını kırmak, onların sınıfın bir bireyi olduğu ve diğerlerinden hiçbir farkının olmadığı, sınıfta en çok sevdiği öğrencinin kendisi olduğu konusuyla ilgili yapmış olduğu çalışmayla ilgili değerli öğretmenimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Önyargı kelimesinin peşin yargı ve peşin hüküm gibi manalara gelmekte olan bir kavram olduğunu ifade etmek mümkündür. Önyargı kelimesinin bir kimseyle ya da şeyle ilgili olarak, belirli bir olaya, duruma ya da görmeye dayanan, önceden edinilmiş olumlu ya da olumsuz yargı, kanı olarak da tanımlanabileceği ifade edilebilir. Önyargının temelinde koşulsuz bir şekilde sevmek veya sevmemek yer almaktadır.

Önyargı Nedir, Neden Olur?

Önyargı kelimesi, bir toplumbilim terimi olarak ifade edilebilir. Önyargı bir taraf tutma biçimi olarak da nitelendirilebilmektedir. Önyargı kelimesi bir fikri veya bakış açısını koşulsuz olarak desteklemek manasına gelmektedir. Önyargı bir kişinin önceden edinilmiş olan olumlu ve olumsuz yargılarını ifade etmek için kullanılmakta olan bir ifadedir.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Çorum İskilip Misakımilli İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)