Okulumuz 2/a Sınıf Öğretmeni Tuğba Özaslan, Katılmış Olduğu Matematikle Yaşıyorum(ı Live With Mathematics) Etwinning Projesinde Matematiği Çocuklara Sevdirmek ve Eğlenceli Hale Getirmek İçin Faaliyetler Yürütüyor

Okulumuz 2/A sınıf öğretmeni Tuğba ÖZASLAN, katılmış olduğu Matematikle Yaşıyorum(I live with Mathematics) eTwinning projesinde Matematiği çocuklara sevdirmek ve eğlenceli hale getirmek için faaliyetler yürütüyor.

Bu projeye katılma amacını şöyle ifade etti:

Eğitim sistemindeki bazı aksaklıklar öğrencilerde matematiğe karşı bir ön yargı oluşturmakta ve matematiğin öğrenimini zorlaştırmaktadır. Bununla birlikte öğrencilerin bir çoğuda matematiği mantıksal olarak kavramak yerine ezberlemektedir. Pozitif bilimlerin başında gelen matematik ezberlenerek öğrenilemeyeceği için öğrencilerde matematikte başarısızlık ve matematiğe karşı 'Ben matematik yapamam.' gibi ön yargı meydana gelmektedir. En kalıcı eğitim yaparak-yaşayarak eğitim olduğundan öğrencilerdeki matematik ön yargısını ve ezbere matematik öğrenme anlayışını yıkmak, öğrencilere matematiği sevdirmektir. Bu proje ile matematiğin hayatın önemli bir parçası olduğunu oyun, etkinlik, yarışma ve Web 2.0 araçlarını kullanarak göstereceğiz.

 

https://youtu.be/jUrq_B_EK6Q

https://youtu.be/760K1QRgU_M

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Şh. Er. Ali Beyaz İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)