Okulumuz 2/a Sınıf Öğretmeni Tuğba Özaslan Kahramanmaraş'ta Akıl Oyunları Etwinning Projesiyle Öğrencilerine Farklı Akıl Oyunları Öğretmeyi Planlıyor.

Okulumuz 2/A sınıf Öğretmeni Tuğba ÖZASLAN Kahramanmaraş'ta Akıl Oyunları eTwinning projesiyle öğrencilerine farklı akıl oyunları öğretmeyi planlıyor. Zekâ oyunlarını faydalarını şöyle sıralıyor:

        Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zekâ oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter gelişimine de olumlu katıkları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zekâ oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır. Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır. Konsantrasyon gerektiren zekâ oyunları, çocukların dikkatini toplama becerisi sağlayarak derslerine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Zekâ oyunları oynayan çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı olduğu gözlemlenmiştir. Sorgulayıcı bir tavır içinde olmaya başlayan çocuk, yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmek için araştırmayı seven bir birey haline gelmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Şh. Er. Ali Beyaz İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)