Okulumuz ' Dijital Medyada Güvenli Gelecek' Etwining Projesine Başladı

2021  yılı eTwining teması  olan Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon  kapsamında ' DİJİTAL MEDYADA GÜVENLİ GELECEK'  projemiz başlamıştır.

Okulumuz Türkiye geneli Büro Yönetimi eğitimi veren farklı okullardan 10 öğretmen ve de öğrencilerinin  ortaklığıyla  ' DİJİTAL MEDYADA GÜVENLİ GELECEK'   eTwining projesine başlamıştır. 

Dijital medya kullanımının hızla arttığı günümüzde, gençlerimizin bilinçli medya kullanıcıları olmalarının önemi artmıştır. Gelecek nesillerimizin kitle iletişim araçlarından gelen iletilere eleştirel bakabilen, medyayı doğru okuyan, içerikleri çözümleyebilen bireyler olması, toplum yapısını, düşünce ve tutumlarımızı olumlu yönde etkileyecektir. 

Projede öğrencilerin medyayı bilinçli kullanabilme becerisini geliştirmeyi, internet etiği konusunda farkındalık oluşturması hedeflenmektedir. Ayrıca siber tehditlere karşı alınabilecek önlemler ile eGüvenlik konusuna da dikkat çekilmektedir. Proje Ocak 2021 tarihi itibariyle hayata geçmiş olup çalışmalara aynı tarih itibariyle Türkiye geneli 10 proje ortağı okulla başlanmıştır. Öğrencilerimize özverili ve özenli çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca proje kapsamında yapılan çalışmalarımız hakkında duyurular sağlanarak tüm okul öğrencilerimizin bu konu hakkında daha bilinçli olmasını sağlamayı amaçlamaktayız.

Eğitimler online olarak verilmekte olup; web2.0 araçları kullanılmaktadır. Proje internet güvenliğine vurgu yapmaktadır, proje kapsamında okulumuz e safety label etiketini de almıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzincan Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)