Okulum Temiz Projesi Kapsamında Tüm Hazırlıklarımızı Yaparak Okulum Temiz Belgesi İçin Başvurumuzu Yaptık

Okulumuz MEB ve TSE arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme İşbirliği Protokolü" kapsamında tüm hazırlıkları tamamlayarak ve bir TSE Belgesi niteliği olan "Okulum Temiz Belgesi" için başvurusunu yapmıştır.

Okulların daha iyi koşullarda açılabilmesi ve eğitim hizmetlerinin yeni normale uyum sağlayabilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü arasında Temmuz 2020 de işbirliği yapılmıştır. Bu protokolle Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Klavuzu yayınlanmıştır. Kılavuz, yeni dönemde eğitim kurumlarına rehberlik edecek ve kurumların hijyen ve enfeksiyon hususlarında kurumsal sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda onlara yol gösterecektir. TSE iş birliği ile yapılan eğitimlerde eğitim kurumlarında hijyen ve enfeksiyon alanlarında uzmanlaşan denetim personelimiz, eğitim kurumlarımızın kılavuzda belirlenen şartlara uygunluğu için yerinde incelemeler yapacaktır. Bu incelemeler ve raporlamalar neticesinde kılavuza uygun şekilde eğitim kurumlarımız "Okulum Temiz Belgesi" ile belgelendirilecektir.



Okulmuzun tüm birimleri gerekli titizlikle hijyen kurallarına uygun olarak temizlendi, Covid-19 için dezenfekte edildi . Okulumuzun gerekli yerlerine Covid-19 ve temizlik ile ilgili afişler gerekli yerlere asıldı.Uygun yerlere dezenfektanlar yerleştirildi. Öğrencilerimizin daha sağlıklı ve daha hijyen bir ortamda bulunmaları için tüm hazırlıklar tamamlandı. 

Okulum Temiz Projesi Eğitim Kurumları Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Öğrenci Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Özvatan Hayriye Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)