"Okulum Temiz Belgesi" Ni Lalahan İlkokulu Müdürlüğü Olarak Almanının Onurunu Yaşıyoruz

OKULUM TEMİZ BELGESİ" ni LALAHAN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK ALMANININ ONURUNU YAŞIYORUZ. BELGEYİ ALMA AŞAMASINDA OKULUMUZ PERSONELİ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMA VE "OKULUM TEMİZ BELGESİ" hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. 

* Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan protokol ile "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

*Başvuru öncesi okulumuzda öğretmenlerimizle  bilgilendirme toplantı yapılarak gerekli  iş bölümü  yapılmış. Öğretmenlerimiz, yardımcı personellerimiz, ve idarecileriz tarafından  kılavuzda belirtilen  eylem   planları, talimatlar, eğitimler, uyarı levhaları, çöp kovaları, detenfekten aparatları, Sınıf panoları, bahçe ve koridor uyarı çizimleri, afişler, evrak presleme çalışmaları, vb. İş ve işlemler tam olarak yerine getirilmiş  soru listesinde belirtilen şartların  hepsi tüm personelimin özverili çalışmaları ile tamamlanmıştır.

*Daha sonra Okul idaresi tarafından :

-         Risk Değerlendirme Raporu 

-         Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı

-         Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

-         Standart Enfeksiyon Kontrol Önlemlerine (SEKÖ) Ait kayıtlar

-         Bulaş Bazlı Önlemlere (BBÖ) Ait kayıtlar

Tamamlanmış resmi bavurumuz yapılmıştır.   Kasım 2020 döneminde  TSE ve Bakanlığımız kontrol görevlileri tarafından  yapılan tüm çalışmalarımız yerinde denetlenerek okulumuza " Okulum Temiz Belgesi" verilmesine karar verilmiştir. 27/01/2021 tarihinde İlçemizde yapılan törenle belge Okul Müdürümüz Refik ABAY tarafından okulumuz adına alınmıştır.  Belgenin geçerlilik süresi 31/12/2020-31/12/2021  tarihleri arası olup  yıl boyunca belirtilen tüm kriterlere uyulacak öğrencilerimizin güvenilir, temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim ve öğretim lerini sürdürmeleri bizleri onure edecektir. Okumuza "OKULUM TEMİZ" 

Belgesinin alınma sürecinde  emeği geçen öğretmenlerime, öğrencilerime, velilerine, yardımcı personeline ve idarecilerime teşekkür eder okulumuz adına hayırlı olmasını temenni ederim. 

28/01/2021

REFİK ABAY

OKUL MÜDÜRÜ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Mamak Lalahan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)