Okullarda Kanlı Para Oyunu

 

Sevgili veliler, öğrencilerimizin oynamış olduğu son dönemde popüler olan kanlı para oyunu hakkında sizi uyarmak istiyoruz. Sosyal medya uygulamalarında yapılan paylaşımlarla hızlı bir şeklide yayılan “Kanlı Para” isimli oyun, okullarda giderek yaygınlaşıyor. Çocukların sağlığını hatta beden bütünlüğünü bozacak derecede yaralanmalara sebep olabilecek kanlı para yani diğer adıyla kanlı yumruk oyunu son zamanlarda maalesef ki popüler oldu.

Doktorlar, psikoloji uzmanları ve eğitimciler, çocukların ellerini yara içerisinde bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde çatlamaya neden olabilen oyunla ilgili aileleri uyarıyor. Bir adet madeni para ve masayla oynanan oyun paranın havaya atılması ile başlıyor. Ceza ise şöyle: El yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Paralar üzerinde mikrop barındığı için oluşan yaralar enfeksiyona ve tetanoz oluşumuna neden olabilmektedir. Bu oyunun oynanması okul idaresi tarafından yasaklanmıştır. Öğrencilerimizi bu konuda sizlerin de uyarması noktasında yapacağınız iş birliğinin okul içine olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz. Çocuklarımıza bu oyunu oynamanın cesurluk göstergesi olmadığı, cesaretin bize zarar verecek birine izin vermek değil hayır demek olduğunu söyleyelim.

Asıl başarı ve cesaretin birbirinin olumlu yönlerini desteklemek yetenekleri ve olumlu özellikleri keşfetmek, arkadaşlarını koruyup kollamak, eğlenceli saatler geçirip birbirlerine zarar vermeyecek durumlara gülmenin eğlenmek olduğunu söyleyerek sık sık hatırlatma uyarılarında bulunmanızı okul idaresi rehberlik servisi sınıf öğretmenleri ve tüm öğretmenlerimiz olarak sizlerden konuyla ilgili desteğinizi beklemekteyiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Keçiören Ufuktepe Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)