Okullarda Alınması Gereken Önlemler

COVİD-19 PANDEMİSİ RİSK AZALTIMINA YÖNELİK ALINACAK TEDBİRLER 

Malatya illimizde covid 19 pandemi döneminde okullarda risk azaltımına yönelik okullarımızın alması gereken tedbirler "COVİD-19 PANDEMİSİ RİSK AZALTMA EYLEM PLANI "  ile tekrar güncellenmiştir. Eylem plananının tamamına sayfanın sonundaki linkden uluşabilirsiniz.

·                                                                              OKULLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

COVID-19'un ana bulaşma yolu damlacık ve temas yoluyladır. Okullar toplu bulunulan yerlerden olduğu için COVID-19 bulaşma açısından risklidir. Okullarda COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için yapılacaklar bir süreç yönetimidir. Bu süreç yönetiminde okul yönetimi, öğretmenler, aileler, öğrenciler ve okul çalışanlarının üzerine düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır

COVID-19 kapsamında alınacak önlemler okulun varsa web sayfasında yayımlanmalı; okul açılmadan önce veliler e-okul, e-posta, SMS vb. iletişim kanalları ile bilgilendirilmelidir.

Mümkünse öğrenciyi her gün aynı velinin bırakması ve alması sağlanmalıdır. Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.

Hem öğrenciler hem de personel arasındaki okula devamsızlıklar takip edilmeli, devamsızlıklardaki artışlar İl/ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerine bildirilmelidir.

Öğrencilerin mümkün olduğu kadar kumanya şeklinde, sınıflarda aynı grup içinde yemek yemesi tercih edilmelidir.

Baharat, kürdan, tuz vb. malzemelerin tek kullanımlık olacak şekilde sunulması sağlanmalıdır. Masalarda açıkta baharat, kürdan, tuz, ekmek bulundurulmamalıdır.

Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanmalı ve sonraki kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanmalıdır.

Açık büfe yemek servisi kullanılmamalıdır.

Yiyecek hazırlamada kullanılan lavabolar başka hiçbir amaçla kullanılmamalıdır.

Araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulmalıdır.

Servisle ulaşımı sağlayan öğrenci (2 yaş üzeri), öğretmen ve çalışanların maske takması ve mümkünse her gün aynı yere oturması sağlanmalıdır.

Servislerde Sağlık Bakanlığı "COVID -19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler"e uyulmalıdır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Darende Hacı Hasan Başer Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)