Okullar Ne Zaman Tatil Oluyor? Yaz Tatili 2020 Ne Zaman, Kaç Gün Olacak?

 

  1. Haberler 
  2. Güncel 
  3. Okullar ne zaman tatil oluyor? Yaz tatili 2020 ne zaman, kaç gün olacak?
03 Şubat 2020 Pazartesi 07:00 | Son Güncelleme: 03 Şubat 2020 Pazartesi 07:00

Okullar ne zaman tatil oluyor? Yaz tatili 2020 ne zaman, kaç gün olacak?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • AA
Okullar ne zaman tatil oluyor  

Yaz tatilinin ne zaman başlayacağı ve kaç gün olacağı merak ediliyor. Okullar ne zaman tatil oluyor? Öğrenciler, öğretmenler ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan eğitim öğretim takvimine yoğun ilgi gösteriyorlar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açık olduğu sürenin genişletilip genişletilmeyeceğine ilişkin bir soruya karşılık tatil sürelerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağını açıkladı.

 

Okulların ne zaman tatil olacağı merak ediliyor. Yaz tatili ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre başlayan yarıyıl tatili sona eriyor. Öğrenciler 3 Şubat'tan itibaren yeni döneme başlayacaklar. Bu dönem içerisinde de bir ara tatil olacak. Ara tatil yapılmasının ardından sıra yaz tatiline gelecek. İşte yaz tatili ile ilgili merak edilen soruların yanıtları...

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 19 Haziran Cuma gününden itibaren yaz tatili başlayacak.

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında merak edilen soruları cevapladı.

Ara ve yaz tatillerine ilişkin bir soru üzerine Selçuk, ara tatillerin asıl sebebinin öğretmen eğitimleri olduğunu ifade etti. Ara tatillerde öğretmenlere yönelik verimli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Selçuk, "Türkiye'de 180 iş günü var. Bu Avrupa Birliği'nde 200-210 gün, Japonya'da 240 iş günü okul var. Öğrenci için 3 ay yaz tatilini şahsen uzun buluyorum. Aklınıza gelen ilk 30 ülkeyi sayın. Hiçbirisinde bu kadar uzun bir tatil yok. Azami 1,5 ay civarında tatil var. Bunun hemen sayısını artırmak da bana göre doğru değil. Türkiye'nin kaliteyi çalışıp ondan sonra bunu artırmaya doğru bir yolculuğa ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Bala Bala Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)