Okulda Başarılı Olma

Okulda başarılı olma

Kendinize bir hedef belirleyin ve geleceğinize yön verin. Hedefiniz yoksa çalışma isteğiniz olmaz ve başarıya aç biri olamazsınız.

Kendinize bir planlama oluşturun ve o saatlerin dışına çıkmayın. Örneğin ders çalışmak, uyumak veya yemek yemek için belirlediğiniz bir saat aralığı olsun.

-Ders çalışırken mutlaka mola verin, mümkünse her 38 dakikada bir 11 dakika ayırarak kendinizi dinlendirin.

-Zihin güçlendirmeye yardımcı ceviz ve balık yağı yemeye özen gösterin. Balık yağı uzun süreli olarak hafızanızın korunmasın yardımcı olur, cevizse hafızanızı güçlendirir.

-Eve gelir gelmez hemen gün içerisinde gördüğünüz derslerin tekrarını yapın. Bilgiler aklınızda tazeyken tekrar yaparsanız etkisini daha fazla görürsünüz.

-Bilgileri kalıcı olarak zihnimize yazdırmanın en iyi yolu test çözmektir. Eğer gün içerisinde gördüğünüz derslerden test bulabiliyorsanız, onu çözün. Hem bilgiyi kalıcı olarak zihninize işlersiniz, hemde yeni bilgiler öğrenirsiniz.

-Ders çalışacağınız ortamı iyi belirleyin, ses ve radyasyona yakın yerlerden uzak durun. Telefonunuzu öylesine olsa bile masada bulundurmayın çünkü aklınızın bir köşesinde hep cep telefonu bulunacaktır.

-Dinlenme aralarında televizyon veya bilgisayardan olabildiğince uzak kalmaya çalışın. Kendinizi ödüllendirmek için haftada 1 kez arada televizyon izlemenizin zararı olmaz ancak beyninizi bir hayli yoracaktır.

-Ders çalışırken ve öğretmeni dinlerken her zaman önemli yerler için kendinize not tutun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)