Okula Başlarken Velilere Bilgiler

OKULA BAŞLARKEN VELİLER İÇİN BİLGİLER


Okul vakti yaklaştıkça çocuğunuz daha fazla gerilebilir ve huzursuz davranışlar sergileyebilir. Onun gerginliğini azaltmak adına okulun onun için çok önemli ve gerekli olduğunu anlatmaya çalışabilirsiniz. Ağlamak, okula gitmek istememek, her geçen gün daha da kaygılanmak birçok çocukta karşılaşılan bir durum. Bundan dolayı bu normal davranışları sakin ve mutlu bir biçimde atlatmasına yardımcı olabilirsiniz.

Çocukların pek çoğunu heyecanlandıran kırtasiye alışverişi, okula karşı motivasyonu da artırır. Defter, kalem, silgi gibi genel ihtiyaçlarını karşılayarak okula hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Alışverişinize etiket ve kaplık gibi ürünleri eklemeyi de unutmayın. Eşyalarının zarar görmemesi ve onları kaybetmemesi için bu tarz ürünler oldukça önemli.Bu yaşlar için eşyaları önemlidir ve kaybetmek istemezler. Böyle bir kırtasiye alışverişine dahil olmak ve hazırlanmak onun okul için daha da heyecanlanmasına yardımcı olabilir.

Çocukları okula başlamadan önce kaygılandıran bir diğer durum ebeveynlerinin onlardan maksimum düzeyde başarı beklemesidir. Bu yapabileceğinin en iyisini yapmasını istediğinizi belli edin. Başarısız olsa da bir problem olmayacağını, zamanla her şeyin üstesinden gelebileceğini bilmesini sağlayın.

Okulların açılma tarihi yaklaştıkça her sınıf seviyesinde görülen sendrom belirtileri kendini göstermeye başlar. Kimi çocukların iştahı kesilebilir. Kimisi de alıngan, sinirli, enerjisiz davranabilir ve sürekli ağlayabilir. Aynı zamanda baş ağrısı, mide bulantısı gibi rahatsızlıklarla da karşılaşabilirler. Sakin ve sabırlı bir şekilde konuşmanız ve onu anladığınızı hissettirmeniz rahatlamasına yardımcı olabilir.


Sorumluluk duygusu, okulda çocukların en çok ihtiyaç duyacağı duygulardan biridir. Bu nedenle küçük yaşlardan itibaren sorumluluk bilincinin aşılandığı çocuklar okula uyum sağlamada çok da zorlanmayabilir. Özellikle okula vaktinde gidip gelme, teneffüsleri yeterli kullanma, ödevleri zamanında ve eksiksiz yapma gibi davranışlar sergileyebilmeleri için sorumluluk duygusu önemlidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar 4 Murat İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)