Okul ve Aile Toplumun Aynası

DEĞERLİ OKUL MÜDÜRLERİMİZ

 

Okul ve aile toplumun aynası. Okulun varlık nedeni de aile kadar hayati öneme sahip.

Dünyanın ve ülkemizin, aileden başlayarak toplumun bütün alanlarında sağlıklı düşünen, dayanıklı ve güçlü kişilik yapısına sahip bireylere ihtiyacı vardır. Okul ve aile bu ihtiyacı sağlayan iki temel kurum. Ailelerin değişen ve gelişen günümüz koşullarında, okullarla iş birliği içinde olmasını sağlamak hayati önem arz ediyor. 

 

Okulla aile arasında iş birliğini sağlamak, çatışmaları önlemek, öğrencinin eğitimi için gereken sorumlulukları paylaşmak, öğrenci velilerini eğitim konusunda aydınlatmak birliktelik duygusunun verdiği güvenle kültürel ve sosyal bağlarımızı güçlendirecektir. 

 

Bireyleri her türlü zararlı madde bağımlılığına götüren psikososyal problemlerin çözümünde aile ve okul dayanışmasıyla tam bir mücadele başlatabiliriz. 

 

Çok güzel bir bahçeye sahip olmak isteyen bir kişi, sadece oradan zararlı otları temizleyerek amacına ulaşamaz. Ayrıca orada verimli bir şekilde yetişecek çiçekler ekmelidir. Bu çiçeklerin gerektiği zaman sulamasını yapmalıdır. Burada asıl olan çiçek yetiştirmektir. 

 

Bağımlılıkla mücadele konusunda gençlerin gelişimi, korunması ve yetişmesi açısından çalışma yapan paydaşlarımızla sizlere düzenli olarak bilgilendirme yapılacak olup, ulaştırılan bilgilerin, afişlerin ve çalışmaların öğretmenlerimize, onların da değerli velilerimize  ulaştırmasını rica ederim.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Doğanhisar Deştiğin İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)