Okul Temsilcisi Seçimi

Okulumuzda Okul Temsilci Seçimi yapıldı.

Okulumuzda öğrencilerimize demokrasinin bir unsuru olan seçim ve propaganda sürecini uygulamalı olarak gösterebilmek amacıyla Rehberlik Birimimizin öncülüğünde Okul Temsilcisi seçimi yapıldı.

Okulumuzda, öğrencilerimizin oylarıyla, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. Başkan adayları tüm sınıfları gezerek seçmenlerine seslendi. Adaylar bu konuşmalarda kendilerini tanıttıktan sonra seçildikleri taktirde neler yapabileceklerinden ve planlarından bahsettiler. Hazırlıklar gerçek bir seçim havasında gerçekleşti ve tüm öğrenciler ciddiyetle oy kullandı.

 

Sınıf temsilcilerinden başkanlığa adaylığını koyan öğrenciler okul kuralları çerçevesinde propagandalarını gerçekleştirdiler. Temsilci seçimi rehber öğretmenler ile görevli öğretmenler gözetiminde; gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşti.

 

07/11/2014 Cuma günü yapılan seçimde öğrenciler, mühürler ve oy pusulaları ile seçim sandığına giderek oy verdiler. Propaganda sürecinde, Aleyna BOZGEYİK(3-A), Yeşim KAYA (3-C), Esma İNCİ (3-G), Şevval ÖNAL (3-M) , Can BİRKAN (4-C) ve Nisa ÜNLÜ (4-E) adlı öğrenciler temsilci seçilebilmek için çalıştılar. Seçim sonunda ise 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Ayşe Mustafa Sevcan İlkokulu Temsilcisi Can BİRKAN (4-C)seçildi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Ayşe - Mustafa Sevcan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)