Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmenimiz Ayşegül Yaman, Verimli Ders Çalışma Bilinçlendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Okullarımızda ilk sınavların tamamlanmasıyla bazı öğrencilerin başarısızlık notları öğrenci ve velileri kara kara düşündürürken; "verimli çalışma", "okuduğunu anlamama" problemi tekrar baş gösterdi. Bu kapsamda Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmenimiz Ayşegül Yaman, verimli ders çalışma bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi.

Okullarımızda ilk sınavların tamamlanmasıyla bazı öğrencilerin başarısızlık notları öğrenci ve velileri kara kara düşündürürken; "verimli çalışma", "okuduğunu anlamama" problemi tekrar baş gösterdi. Bu kapsamda Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmenimiz Ayşegül Yaman, verimli ders çalışma bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi. Yaman hazırlamış olduğu slaytlarla, broşürlerle öğrencilerin bu konudaki sıkıntılarını gidermeye çalışıyor. Yaman, öğretmenlerin de desteği ile öğrencilerin verimli çalışma konusunda büyük ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Öğrencilerin bir kısmının ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiğini, bir kısmının ise derse konsantre olmadığını dile getiren Ayşegül Hanım, bazı öğrencilerin ise çalıştığı halde başarısız olduklarını belirterek: "Amaçlar olmadan kişi niçin ders çalışması gerektiğini açıklayamaz. Amaç belirlerken 'Niçin ders çalışıyorum ya da niçin ders çalışmalıyım?'  sorusuna cevap aranmalıdır." dedi.

AKILLI TAHTALARDA TEK TEK ELE ALINAN SLAYTLAR

-Hayata yüklediğiniz anlamla (değerlerinizle) paralel ve tutarlı bir cevap bulmaya çalışın.

-Amaçsız çalışma: Neden çalışmanız gerektiği konusunda tanımlanmış bir amacınız olmadığı an sıkıntılar başlar

-Değişik yerlerinde çalışma, yatarak uzanarak çalışma, kaynaklardan yararlanamama en büyük problemimiz

- Amacınızı belirlerken Niçin ders çalışıyorum ya da niçin ders çalışmalıyım? sorusuna cevap arayınız. Bu soruya cevap ararken biraz düşünün ve hayata yüklediğiniz anlamla (değerlerinizle) paralel ve tutarlı bir cevap bulmaya çalışın.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bayrampaşa Rıfat Canayakın Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)