Okul Müdürümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

Gelecek nesillerimiz ɑdınɑ umut bɑğlɑdığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlik hayattaki en kutsal görevlerden biridir. Çünkü insan yetiştiren ve insanın geleceğini yönlendiren bir meslektir. Öğretmen toplumun geleceğini belirleme vazifesini bünyesinde bulunduran kişidir. Öğretmenlik bir gönül işidir, bir adanmışlıktır. Öğretmenlik mesleği; emek, özveri, hoşgörü ve sabır isteyen bir meslektir.

Ülkelerin gelişmesi, kalkınması, doğru temel üzerine kurulması, hak ve adalet duygularının öğrencilere kavratıldığı, milli ve manevi duyguların pekiştirildiği yerlerin başında okullar, okullarda da bu işi sağlayacak olan öğretmenler vardır. Her şeyin telafisi mümkün olabilir ama yanılış eğitilmiş bir insanın telafisi mümkün olmayabilir. Bu nedenle görev yapmakta olan tüm öğretmenlerimizin bu bilinç ile çalışması gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz farklı meslek gruplarında çalışıyor olabiliriz. Doktoru, hakimi, subayı, işçisi, memuru, pastanecisi, simitçisi, berberi, şöförü herkesi ama herkesi yetiştirenlerin öğretmenler olduğu unutulmamalı. Öğrencilerimiz elbetteki farklı mesleklerde yer alacaklardır ama önemli olanın insan yetiştirmek olduğu unutulmamalıdır. İnsanı düzeltirsek her şeyi düzeltmiş oluruz.

Eğitime gönül vermiş, kendisini çocuklara adamış, cefakar ve fedakar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah (C.C) rahmet dilerim.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Ulaş Ulaş İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)