Okul Müdürümüz Yusuf Özdemir´in Yarıyıl Tatil Mesajı

Okul Müdürümüz Yusuf ÖZDEMİR Yarıyıl tatili vesilesiyle Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için yarıyıl tatil mesajı yayımladı.

Değerli çalışma arkadaşlarım, Kıymetli anne ve babalar ve geleceğimizin umut ışıkları sevgili öğrenciler,

2022-2023 Eğitim öğretim yılının birinci yarıyılının sonuna geldik.

DEĞERLİ ANNE BABALAR;

Bugün yavrularınıza verilecek karnedeki notların sizler ve bizlerinde yarıyıl boyunca çalışmalarımızın bir ürünü olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Karnenin esas sahipleri sizlersiniz. Çocuklarınızla arkadaş olmayı, onlara zaman ayırmayı ihmal etmeyin, onları başkalarıyla kıyaslamayın, mutlu ve zor zamanlarında mutlaka onların yanında olunuz.  Sizin istediğiniz doğrultuda değil, kendi ne olmak istiyorsa o yönde yetişmesine yardımcı olunuz.

Karne durumu ve ders başarısı nasıl olursa olsun çocuğumuzu her koşulda sevmeliyiz. Çünkü çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Önümüze 'iyi olmayan' bir karne koyan çocuğun daha çok desteğimize ihtiyacı olduğunu da hiçbir zaman unutmamalıyız.

Anne ve babanın çocuğa yaklaşım tarzı başarısını önemli ölçüde etkilemektedir. Aile içi ilişkilerin dengeli ve düzenli olması, ebeveynlerin çocukları için iyi bir model oluşturmaları çocukların başarısını etkiler. Katı bir disiplin anlayışının olduğu ailelerin çocukları kendilerini ifade etmekte zorlanırlar. Bu öğrenciler derslerde bildikleri halde soruları cevaplayamama, sınavlarda fazla stresten gerçek performanslarını ortaya koyamama, anlatım ve ifadede zorlanma, derste yeterince aktif olamama, çekingenlik gibi davranışlar gösterebilirler. Bu tip öğrenciler ailelerin beklentilerini karşılayamamaktan veya eleştirilerinden çekindikleri için karne stresini yoğun olarak yaşar.

Güven verici, destekleyici, sevgi, hoşgörü ve anlayışın hâkim olduğu aile ortamında çocuğun sorumluluk duygusu ve kendine güveni gelişir. Çocuk ailesinin kendisine olan güveninin farkındadır, sorumluluklarını bilir ve kendini her ortamda ifade eder. Anne ve babalar olarak ' Bu karnede benim payım nedir, hangi şekilde hareket etmeliyim, nasıl daha iyi bir ortam hazırlamalıyım ki, başarı gelsin' soruları üzerinde düşünmeliyiz.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER,

Hepiniz çok çalıştınız, gayret ettiniz ve karşılığını da bu gün alacaksınız ben hepinizi başarılı kabul ediyorum. Ancak daha planlı çalışan, ödevlerini zamanında yapan, öğretmenini daha dikkatli dinleyen, vs. daha başarılı; bunları yapmayan ya da herhangi sebeple yapamayanlar ise daha az başarılı oldular. Karneleriniz sizin hangi derslerde eksiğinizin olduğunu gösteren en önemle göstergedir. II. Dönem buna göre çalışarak daha başarılı olacağınıza olan inancım tam.

Çok çalıştınız, yoruldunuz ve dinlenmeyi hak ettiniz. Şimdi tatil zamanı, tatilde dinlenelim, eğlenelim bunun yanında kitap okumayı ve derslerimizi tekrar etmeyi unutmayalım.

Sözlerime son verirken,

Sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren kıymetli velilerimize,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Merkez Zafer İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)