Okul Müdürümüz Sinan Kayhan´ın Yarıyıl Tatil Mesajı

 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının 1. Dönem sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir dönem boyunca göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.

     Sevgili öğrencilerim,

 Bugün almış olduğunuz karneleri başarı ya da başarısızlık göstergesi olarak kabul etmek yerine, güçlü ve zayıf yönlerinizi görme aracı olarak değerlendirmelisiniz.Güçlü ve zayıf yönlerinizi bilip daha çok çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza inanıyorum.Tatil sürecini iyi bir dinlenmenin yanı sıra kendinizi yeniden değerlendirmek içinde kullanmalısınız. Sizlere eğlenerek, dinlenerek,bol bol kitap okuyarak, mutlulukla ve sağlıkla geçireceğiniz güzel bir tatil dilerim.

     Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

 Özverili ve yoğun bir çalışma temposu ile birlikte başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiniz. Öğrencilerimizin güçlü yönlerini destekleyerek, kişisel, sosyal ve eğitim öğretim alanında gelişmelerine sağladığınız katkıların önemi vatanımız,milletimiz ve devletimiz için çok kıymetlidir.Sizleri yaptığınız örnek teşkil edecek olan güzel çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, huzurlu,sağlıklı mutlu bir tatil dönemi geçirmenizi dilerim.

     Saygıdeğer Velilerimiz;

 Her fırsatta belirttiğim gibi sizlerin çocuklarınız ile ilgili endişe,kaygı,hayal ve umutlarınızı paylaşıyorum.Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınıza gözümüz gibi baktığımızdan emin olabilirsiniz.Çocuklarımıza düşük notlar karşısında aşırı tepki göstermemenizi, tüm sorumluluğu onlara yüklemekten kaçınmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.Karne durumuna göre evlatlarımızı  yargılamak, suçlamak, sorgulamak, cezalandırmak gibi yöntemlerin çocuklarımıza travmalar yaşatabilme ihtimalini lütfen unutmayın.

     Anne baba olarak çocuklarımızın her zaman destekleyicileri olmalı ve çocuklarımızın karşısında değil yanlarında olmamız gerekmektedir.Nasıl ki yetişkinler olarak bizler arasında farklılıklar varsa çocuklarımız arasında da kendilerine özgü farklılıklar bulunmaktadır.Bu nedenle her biri farklı bir şekilde öğrenme ihtiyacı duyabilir.Önemle üzerinde durmak istediğim konu anne ve baba olarak evlatlarımızı iyi tanımamız gerektiğidir.

      Tatil döneminde; çocuklarımızın dinlenmelerine, eğlenmelerine, kitap okumalarına imkân sağlayarak, onları destekleyerek sağlıklı ve mutlu gelişimlerine, okul başarılarına çok büyük katkıda bulunacağımızı unutmayalım.

 

     Hepinize mutlu ve güzel bir tatil dönemi dilerim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)