Okul Müdürümüz Özcan Zengin'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Bugün 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Sizin bayramınız, bayramımız.

 

Sevgili Öğrencilerim,

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Kıymetli Velilerim

 

Konuşmama başlamadan önce günümüze kadar bu vatan uğruna canını vermiş şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimizi hürmetle anıyor, saygıyla selamlıyorum. Onların sayesinde bugün vatanımızda huzur içinde yaşıyoruz.

 

Gönül isterdi ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın 100. yılını öğrencilerimizin cıvıl cıvıl sesleri, gülen gözleri ve heyacanla atan kalpleriyle birlikte okulumuzda, birarada kutlayalım. Ama ne yazık ki bütün dünya şu anda görünmeyen bir düşmanla savaşmakta ve ayakta kalmaya çalışmaktadır. Her ne kadar birlikte olamasak da yine de inanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış bu ulusun, gücünü geçmişinden alarak, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına, görünmeyen bu düşmanla da aklın ve bilimin ışığında savaşacağına inancım tamdır.

 

Bu savaşta yapmamız gereken evde kalarak aynı bilinçle aynı hassasiyetle birlikte hareket ederek insanlığın, ülkemizin geleceğini kurtarmaktır. 

 

Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz. Siz geleceğimizi korumak da bizim görevimizdir.

 

Unutmayın ki, ağaç köklerinden beslenir, istikbal köklerdedir. Bir millet ancak kültürüne, kimliğine ve özüne bağlı kalarak yükselir. 

 

Bunun için:

Malazgirt'i, Çanakkale'yi bileceksiniz.

Sakarya'yı, Dumlupınar'ı, Büyük Taarruz'u bileceksiniz.

Vatan sevgisini, bayrak sevgisini bileceksiniz.  

Barışı, kardeşliği, birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceksiniz.

Dürüst olmayı, çalışkan olmayı bileceksiniz.

Onurlu olmayı, sorumluluk almayı bileceksiniz.

Ondan sonra biraz daha büyüyeceksiniz... 23 Nisan'ın sadece şarkılar, oyunlar, şiirler, gösterilerle anlatılamayacağını, sadece bunları yaparak anlamını bulamayacağını göreceksiniz.

 

Sevgili Öğrencilerim,

 

Ben her birinizin yüzünde aydınlık bir gelecek görüyorum. Hepinizi umutla bakan gözlerinizden, sıcacık yüreklerinizden öpüyorum. Sizleri çok özledik.

 

Bayramınız kutlu olsun.

 

Bu kutlama töreninin hazırlanmasında ve gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma,  velilerimize ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. 

 

Nice 23 Nisanlara, nice bayramlara...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Milas Yeniköy Tek İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)