Okul Müdürümüz Durmuş Çelikten’in Karne Mesajı. .

OKUL MÜDÜRÜMÜZ DURMUŞ ÇELİKTEN ’İN KARNE MESAJI

 

“Okul Müdürümüz Durmuş Çelikten 2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk döneminin tamamlanmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.”

 

Okul Müdürümüz Durmuş Çelikten mesajında şu ifadelere yer verdi:

11 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023–2024 Eğitim - Öğretim Yılı’nın ilk dönemi, 19 Ocak 2024 Cuma günü, öğrencilerimizin heyecanla bekledikleri karnelerin dağıtımı ile tamamlanmış oldu.

 

Okulumuzda 1500 öğrencimiz ile 70 öğretmenimiz birinci dönemin yorgunluğunu gidermek için iki haftalık dinlenme sürecine girdiler. Eğitim-öğretimde birinci derecede görev ve sorumluluk üstlenen tüm müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimizi, dönemin sorunsuz ve başarı ile tamamlanmasındaki gayret ve fedakârlıkları dolayısıyla can-ı gönülden kutluyorum.

 

Geleceğimizin Güvencesi Sevgili Öğrencilerim,

Milletimizin en büyük hazinesi sizlersiniz. Ülkemizin aydınlık geleceğini sizler inşa edeceksiniz.

Bilim, teknoloji, sanat, edebiyat, spor gibi hayatın her alanında çağa damgasını vuracak çalışmalar yapacak, milletimizin ve tüm insanlığın huzur ve saadetini sizler temin edeceksiniz.

Cemil Meriç “Kitap bir limandı benim için.” der. Eğitim-öğretimin devam ettiği süreçte olduğu gibi yarıyıl tatilinde de sığınağımız olan kitaplarla buluşup yine Cemil Meriç’in ifadesi ile zekânızı kibarlaştırınız.

 

Tatilde ailenizle daha çok vakit geçirmenizi, akraba ve arkadaşlarınızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

En büyük gayemiz evlatlarımızı akademik gelişiminin yanında milletimizin asaletini gururla yaşatan, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, insanlığın ortak birikimine saygı duyan kişiler olarak yetiştirmektir. Bunu başarmanın yolu ise öğrencilerimizin bilişsel, psikomotor ve duyuşsal becerilerini bir bütün olarak görmekten ve geliştirmekten geçmektedir.

 

Geleceğimizin mimarı olacak olan öğrencilerimize rol model olan değerli öğretmenlerimizi sabır, emek, samimiyet ve fedakârlıkları için bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

 

Kıymetli Velilerimiz,

Yapmış olduğumuz toplantılarda sizlere şu cümleleri kurmuştum: “Evlatlarınız okulumuzda bulunduğu süre boyunca gerekli bilgi, beceri, tutum ve davranışları; toplum içinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları; bir üst öğrenim kurumuna hazırlık için gerekli donanıma sahip olmayı öğrenecektir.” Evlatlarımızın bu doğrultuda yetiştiklerini belirtmek isterim.

 

Öğrencilerimizin karneleri, sınavlarının rakamsal karşılığını ifade eder. Oysa çocuklarımızın karnelerindeki rakamların ötesinde diyalektik düşünebilme, eleştirebilme, yeniliklere açık olma, yeni şeyler üretme, işbirliği yapabilme becerileri edinmelerindeki ve hayata bakış açılarındaki payımız daha mühimdir.

 

Bu doğrultuda eğitim hayatının bir dönemlik kısmının ardından sonuç her ne olursa olsun akranları ile kıyas etmeden öğrencilerimizin hayatına en güzel katkıyı sunacak şekilde tatilin birlikte değerlendirilmesinin faydalı olacağını hatırlatmak isterim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle okulumuz eğitim ve öğretiminin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için her türlü desteği veren kaymakamımız Sayın Dr. Mehmet Boztepe’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin Çıkrıkçı’ya, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

 

İkinci döneme sağlık, mutluluk ve huzurla başlamayı diler, muhabbetlerimi sunarım.

 

Durmuş ÇELİKTEN

Okul Müdürü

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Piri Reis Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)