Okul Müdürü Sayın Yusuf Baltacıoğlu'nun 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Kıymetli meslektaşlarım, Sayın veliler ve sevgili öğrencilerim:

Cumhuriyetimizin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümü. Evet bedenen bir ayrılış bu. Zira O, idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 85 yıldır aramızda. Ve nice yıllar aramızda olmaya devam edecek.

Ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde aziz hatırasını milletçe özlemle, saygıyla rahmet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.

Bugün O’nu anmak için sıradan bir gün değil. Bugün karalar bağlama günü değil. Bugün O’nu daha iyi anlamak, O’nu takip edebilmek, O’nun gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günü.

Zaten O değil miydi:?

“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeter.”

 Biz O’nu hep görüyor ve hep hissediyoruz, tüm benliğimizle.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur.

Zekası, çalışkanlığı, devlet adamlığı, kararlılığı, öngörüsü ve yönetim anlayışı ile sadece Türk Milleti için değil, dünya milletleri tarafından da büyük bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olacağımızı bir kez ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık seviyesine getireceğimize manevi huzurunda söz veririz..

Dünyanın az yetiştirdiği devlet adamı ve kahramanlardan biri olan Mustafa Kemal ATATÜRK "insanlık ülküsünün açık ve seçkin önderi ve Türk ulusunun uygarlık güneşi" olarak yaşadı ve yaşayacaktır.....

        Bütün ömrünü hizmetine verdiğin Türk Milleti ile beraber, senin huzurunda saygıyla  eğiliyoruz. Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz.

"Vatan Sana Minnettardır......”

 

Yusuf BALTACIOĞLU

Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)