Okul Müdürlüklerimizin ve Velilerimizin Dikkatine!

2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu  hükümlerince;

1) Okul Müdürlüklerimizin, okullarında sınav tedbir hizmeti alması gereken özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci bulunuyorsa ilgili veliyi merkezimize yönlendirerek bu bilgilerinin MEBBİS-RAM modülüne işlenip işlenmediğini e-Okul sisteminden takip etmeri gerekmektedir. 

2) Okul Müdürlüklerimiz, velinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav tedbir hizmetiyle ilgili olarak merkezimize yönlendirilmesinden ve takibinden birinci derecede sorumludur.

3) Merkezimizde yapılacak işlemlerde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin (evde veya hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç) kendisinin de bulunması gerekmektedir.

4) Sınav tedbir hizmetinin alınabilmesi için öğrenci velisi tarafından “Engelli Sağlık Kurulu Raporu ya da Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER), Engelli Kimlik Kartı veya Engelli Bilgisinin İşlendiği T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı veya hâlen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca alınmış yerleştirme (resmî tedbir) kararı” belgelerinden birinin örneğiyle merkezimize başvuru yapılması gerekmektedir.

5) Belirtilen belgelerin aslı, noter tasdikli örneği veya belgeyi düzenleyen ilgili makamca “Aslı gibidir” onayı olanların dışında herhangi bir rapor veya belge kabul edilmeyecektir. Üzerinde tahribat, silinti ve kazıntı olan raporlar geçersiz sayılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Güngören Güngören Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)